Luty 18 2019 12:50:53
BIP


Rodzina 500+


Informator MKO
Szanowni Państwo,

Kuratorium O¶wiaty w Warszawie, opracowało Mazowiecki Informator dla Rodziców i Opiekunów Dziecka z Niepełnosprawno¶ci±.

Adresatami tej publikacji s± rodzice dzieci, u których stwierdzono ciężkie i nieodwracalne upo¶ledzenie lub nieuleczaln± chorobę, oraz opiekunowie wychowuj±cy dzieci z niepełnosprawno¶ci±.

Informator w wersji elektronicznej dostępny jest tutaj.
Nawigacja

UBEZPIECZENIE UCZNIÓW


Stowarzyszenie PRZYJAZNA SZKOŁA
Nasza Szkoła jest członkiem Stowarzyszenia Rodziców na Rzecz Pomocy Szkołom ''Przyjazna Szkoła'' z siedzib± w Mysłowicach

http://www.ps.org.pl

Realizacje z 1 %

2012 - ¦cianka wspinaczkowa na sali gimnastycznej - 4 821,60zł

2013 - Projektor z ekranem 100 cali - 2 626,50zł

Nasze Certyfikaty






Realizowane Projekty
Pracownia komputerowa

w każdej szkole



Dla nas każdy uczeń jest ważny



Z Podstawówk± w ¶wiat



Pobierz bezpłatny program PIT Format 2015!
Przekaż 1% podatku swojej szkole!
Dowiedz się więcej na stronie
Stowarzyszenie Przyjazna Szkoła, www.ps.org.pl

18.02-22.02.2019

Poniedziałek 18.02.2019

Obiad

Barszcz biały z makaronem: woda, wołowina, marchew, pietruszka,seler, biała kiełbasa, por, makaron( m±ka, jaja, woda), ¶mietana 18%, mleko z laktoz±

Stek smażony: mięso mielone, cebula,m±ka typ 550, olej rzepakowy, pieprz, sól,

Ziemniaki

Sałata z jogurtem naturalnym: sałata, jogurt o % tłuszczu, cukier trzcinowy

Jabłko

Woda z pomarańcz±: woda, pomarańcze - wyrób własny

Wtorek 19.02.2019

Obiad

Zupa zacierkowa: woda, szponder wołowy, zacierka(m±ka, jaja, woda), ziemniaki, marchew, seler, por, natka, koper, sól, pieprz

Pierogi leniwe: m±ka typ 550, jaja, ser biały chudy

Papryka do pochrupania

Kompot truskawkowy: woda, truskawki mrożone, miód- wyrób własny

¦roda 20.02.2019

Obiad

Zupa cygańska: woda, wołowina, ziemniaki,marchew, seler, por,¶mietana 18%, kiełbasa podwawelska, koncentrat pomidorowy 30%, li¶ć laurowy, ziele angielskie

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serkiem typu feta: makaron pełnoziarnisty( m±ka, jaja, woda), szpinak, ser chudy typu feta, jogurt naturalny 0% tłuszczu, czosnek

Mandarynka

Woda z mięt± i cytryn±- woda, cytryna, mięta, miód

Czwartek 21.02.2019

Obiad

Zupa kalafiorowa:woda, szponder wołowy, marchew, seler, kalafior, ziemniaki, ¶mietana 18%, sól, pieprz

Karkówka w sosie z żurawin±: karkówka, woda, żurawina, m±ka typ 550, przyprawy

Kasza pęczak

Surówka z kapusty czerwonej: kapusta, cebula, jabłko, oliwa z oliwek, sól, pieprz

Woda niegazowana

Pi±tek 22.02.2019

Obiad

Zupa fasolowa: woda, fasola, wołowina, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ¶mietana 18%, mleko z laktoz±, majeranek, pieprz, sól

Kotlet rybny smażony: dorsz czarniak, cebula, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy

Ziemniaki

Surówka z kapusty białej: kapusta, pomidor cherry, jogurt naturalny 0% tłuszczu, kukurydza, koper

Woda z miodem i cytryn±: woda, cytryna, miód - wyrób własny

11.02-15.02.2019

Poniedziałek 11.02.2019

Obiad

Zupa koperkowa:woda, ziemniaki, wołowina, marchew, pietruszka, seler, por, ¶mietana 18%, koper, sól, pieprz,

Makaron Carbonara: makaron pełnoziarnisty ( m±ka, jaja, woda), ¶mietana 18 %, jogurt 0 % tłuszczu, ser żółty gouda, czosnek

Rzodkiewka do pochrupania

Woda z miodem i cytryn±: woda, cytryna, miód - wyrób własny

Wtorek 12.02.2019

Obiad

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem: woda, wołowina, udziec, makaron( m±ka, jaja, woda), marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, lubczyk, sól,pieprz

Kotlet schabowy smażony: schab, olej rzepakowy, bułka tarta, jaja

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska, ciecierzyca, papryka czerwona, jogurt naturalny 0% tłuszczu, gama ziół

Kompot wi¶niowy: woda, wi¶nia mrożona, miód

¦roda 13.02.2019

Obiad

Zupa rybna: woda,filet z miruny, marchew, pietruszka, seler, por, ziemniaki, ¶mietana 18%, li¶ć laurowy, ziele angielskie

Racuszki: mleko z laktoz±, m±ka typ 550, jaja , jabłka, olej rzepakowy

Woda z limonk±, imbirem i miodem - wyrób własny

Seler naciowy do pochrupania

Czwartek 14.02.2019

Obiad

Zupa solferino; woda, ziemniaki, szponder wołowy,marchew, pietruszka, seler, ¶mietana 18% tłuszczu, mleko z laktoz±, koncentrat pomidorowy 30 %, por, natka, koper

Gulasz wołowy: wołowina extra, cebula, m±ka typ 550, sól, pieprz

Sałatka z ogórka: ogórek kiszony( ogórek, chrzan, sól, koper), papryka żółta, pomidor, oliwa z oliwek

Kasza gryczana

Jabłko

Woda z limonk± i miodem- wyrób własny

Pi±tek 15.02.2019

Obiad

Barszcz ukraiński: woda, wołowina, ziemniaki, fasola zielona, buraki, marchew, pietruszka, seler, ¶mietana 18 % , mleko z laktoz±, por, natka, koper

Filet rybny duszony: miruna ze skór±, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona, cebulka czerwona, jabłko, natka, koper

Woda z miodem i cytryn±-wyrób własny

28.01-01.02.2019

Poniedziałek 28.01.2019

Obiad

Zupa solferino: woda, ziemniaki, wołowina, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, koncentrat 30%,mleko z laktoz±, ¶mietana 18%

Makaron z boczkiem i serem: makaron( m±ka, jaja, woda), boczek wędzony, cebula, ser biały chudy

Jabłko

Woda z miodem i cytryn±- wyrób własny 

Wtorek 29.01.2019

Obiad

Rosół drobiowo -wołowy: woda, szponder wołowy, udziec z kurczaka bez skóry, marchew, pietruszka, makaron( m±ka, jaja, woda), seler, por, natka, koper, sól, pieprz

Kotlet schabowy smażony: schab wieprzowy, jaja, bułka tarta, płatki owsiane, olej rzepakowy

Surówka z kapusty pekińskiej z cieciork±: kapusta pekińska, ciecierzyca, papryka czerwona, koper, jogurt naturalny 0% tłuszczu

Ziemniaki

Woda z miodem i cytryn±- wyrób własny

¦roda 30.01.2019

Obiad

Zupa pomidorowa z br±zowym ryżem: woda, szponder wołowy, marchew, pietruszka, seler, por, ryż br±zowy, koncentrat pomidorowy 30%, mleko z laktoz±, ¶mietana 18%

Udziec duszony drobiowy w sosie jarzynowym: udziec bez skóry , marchew, pietruszka, seler, por, koper, cebula, zioła, m±ka, jogurt naturalny 0 % tłuszczu

Marchew z groszkiem z wody: woda, mieszanka mrożona(marchew z groszkiem), masło

Ryż

Seler naciowy do pochrupania

Kompot wi¶niowy słodzony miodem - wyrób własny

Czwartek 31.01.2019

Obiad

Zupa gulaszowa: woda, szponder wołowy, szynka wieprzowa,ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, por, pieczarki

Nale¶niki z musem jabłkowym: m±ka, mleko chude jaja, woda, jabłka, miód

Rzodkiewka do pochrupania

Jogurt pitny

Pi±tek 01.02.2019

Obiad

Barszcz czerwony z makaronem : woda, buraki, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, sok z cytryny, mleko z laktoz± , ¶mietana 18%

Filet rybny smażony: miruna ze skór±, jaja, płatki owsiane

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona, jabłka, cebulka, oliwa z oliwek

Mandarynka

Woda niegazowana

21.01.2019-25.01.2019

 Poniedziałek 21.01.2019

Obiad

Krupnik z kaszy jęczmiennej: woda, ziemniaki, marchew, wołowina,pietruszka, seler, por, natka, koper, kasza jęczmienna, li¶ć laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz Spaghetti carbonara: makaron pełnoziarnisty( m±ka, jaja, woda), boczek wędzony, cebula, jogurt naturalny 0% tłuszczu, ¶mietana 18% tłuszczu Jabłko Woda z miodem i cytryn±

Wtorek 22.01.2019

Obiad

Barszcz biały z makaronem: woda,kiełbasa biała, makaron ( m±ka, jaja, woda), marchew, pietruszka, seler, ¶mietana 18%, mleko 2%, por, natka, koper, majeranek, pieprz Goł±bki w sosie pomidorowym: kapusta włoska, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy 30%, cebula,m±ka typ 500 , jaja, bułka graham Ogórek do pochrupania Kompot z aronii- wyrób własny( Woda, aronia mrożona, miód)

¦roda 23.01.2019

Obiad

Zupa ogórkowa: ziemniaki, ogórki kiszone (koper,woda, sól),szponder wołowy, marchew, pietruszka, seler , ¶mietana 18%, mleko 2%, por, natka, koper, li¶ć laurowy, ziele Nale¶niki z białym serem: m±ka typ 500, mleko 2%, woda, jaja, ser biały chudy, olej rzepakowy Jogurt pitny Rzodkiewka do pochrupania

Czwartek 24.01.2019

Obiad Zupa jarzynowa: woda, ziemniaki, szponder wołowy, kalafior, brokuł,fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, ¶mietana 18%, mleko 2%, przyprawy Strogonow: Polędwica wieprzowa, cebula, pieczarki, koncentrat 30%, m±ka typ 500 , sól, pieprz, Kasza pęczak Sałatka z ogórka i papryki: ogórek kiszony( woda, koper, sól), papryka kolorowa, oliwa z oliwek, szczypiorek Gruszka Woda z mięt±, cytryn±: woda, cytryna, mięta, miód- wyrób własny

Pi±tek 25.01.2019

Obiad

Barszcz ukraiński: woda, wołowina,ziemniaki, marchew, fasola czerwona, buraki, seler, por, natka, koper,¶mietana 18%, mleko 2%, li¶ć laurowy, ziele angielskie Filet rybny: miruna ze skór±, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy, zioła Surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona( marchew, sól), jabłko, cebula, oliwa z oliwek, koper Woda mineralna niegazowana

14.01.2019-17.01.2019

Poniedziałek 14.01.2019 Obiad

Kalafiorowa: wołowina, marchew, seler, por, natka, koper, ziemniaki, ¶mietana 18%, kalafior

Ryż na mleku z jabłkiem prażonym i jogurtem naturalnym 0% tłuszczu

Marchew do pochrupania

Woda z miodem i cytryn±

Alergeny: A, C, G, I

Wtorek 15.01.2019 Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem: wołowina, seler, marchew,koncentrat 30%, makaron( m±ka, jaja, woda)

Kotlet schabowy smażony: schab, jaja, olej kujawski, bułka tarta

Ziemniaki

Surówka z selera: seler, jogurt naturalny 0% tłuszczu, rodzynki

Jabłko

Woda z miodem i cytryn±

Alergeny: A, C, G, I

¦roda 16.01.2019 Obiad

Zupa fasolowa: wołowina, marchew, seler, fasola, ¶mietana 18%, ziemniaki

Gulasz wołowy: wołowina extra, cebula, m±ka, zioła

Surówka z kapusty białej: kapusta, marchew,jabłko, koper ,orzechy

Kasza gryczana

Woda z pomarańcz±- wyrób własny

Alergeny: A, C, G,H, I

Czwartek 17.01.2019 Obiad

Kapu¶niak z kapusty kiszonej: kapusta( sól, marchew), boczek wędzony, marchew, seler, przyprawy, wołowina

Pierogi z truskawk±: pierogi( m±ka, jaja, woda), truskawki, jogurt naturalny 0%,cukier br±zowy

Sok cymes

Papryka do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

Pi±tek 18.01.2019 Obiad

Zupa szczawiowa z jajkiem: wołowina, marchew, seler, por, natka, koper, ziemniaki, szczaw, ¶mietana 18%

Kotlet rybny: morszczuk kapski, bułka tarta, olej,jaja

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej( sól, marchew), jabłko, koper, oliwa z oliwek

Woda niegazowana

Alergeny: A, C, D, G,I

03.01.2019-04.01.2019

Obiad 03.01.2019

Zupa ziemniaczana: ziemniaki, wołowina, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, ¶mietana 18%

Gulasz wieprzowy: szynka wieprzowa, cebula, m±ka, pieczarki

Kasza gryczana

Sałatka z ogórka kiszonego: ogórki( sól, koper), papryka, pomidor

Jabłko

Woda z miodem i cytryn± - wyrób własny Alergeny: A, G, I

Pi±tek

04.01.2019

Obiad

Zupa solferino: wołowina, marchew, pietruszka, seler, koncentrat pomidorowy 30%, ¶mietana 18%, przyprawy

Makaron z serem : makaron( m±ka, jaja, woda), ser półtłusty, cebula

Mandarynka

Woda z miodem i cytryn±- wyrób własny

Alergeny: A, C, G, I

07.01.2019-11.01.2019

Poniedziałek 07.01.2019

Obiad

Kapu¶niak z kapusty białej: kapusta, wołowina, marchew, pietruszka, seler, biała kiełbasa( może zawierać soję, gluten, białka mleka z laktoz±,seler), ziemniaki

Spaghetti: makaron( m±ka, jaja, woda), przecier pomidorowy, mięso mielone drobiowe, cebula, pieczarki, papryka, ser żółty, pestki słonecznika

Banan

Woda z miodem i cytryn±- wyrób własny

Alergeny: A, C, F, G, I

Wtorek 08.01.2019

Obiad

Zupa jarzynowa: wołowina, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, brokuła, fasolka zielona, fasolka żółta, kalafior, ¶mietana 18%, przyprawy

Klopsiki w sosie jarzynowym: mięso mielone wieprzowe, bułka graham, m±ka, włoszczyzna, jaja

Kasza pęczak

Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta, marchew, cieciorka, jogurt naturalny, miód, koper

Woda z pomarańcz±- wyrób własny

Alergeny: A, C, G, I

¦roda 09.01.2019

Obiad

Zupa koperkowa: szponder wołowy, marchew, seler, koper, ziemniaki, ¶mietana 18%

Racuszki z cukrem pudrem: m±ka, jaja, jabłka, olej kujawski, mleko

Jogurt pitny

Rzodkiewka do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

Czwartek 10.01.2019

Obiad

Rosół drobiowo- wołowy: wołowina, ćwiartki z kurczaka, marchew, seler, sól, pieprz,makaron( m±ka, jaja, woda), lubczyk

Kotlet pożarski duszony: filet z piersi kurczaka, jaja, bułka graham, płatki owsiane, olej kujawski, sól, pieprz, natka pietruszki

Ziemniaki

Surówka z marchewki: marchew, chrzan, jabłko, jogurt naturalny, miód

Kompot z aronii : woda, mieszanka z aronii, miód

Seler naciowy do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

Pi±tek 11.01.2019

Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem: wołowina, pieczarki, marchew, seler, por, sól, pieprz, przyprawy, ¶mietana 18%, makaron ( m±ka, jaja, woda)

Filet rybny smażony: miruna ze skór±, olej, bułka tarta, zioła, olej kujawski

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej: kapusta( marchew, sól), cebulka, jabłko, oliwa z oliwek

Jabłko

Woda niegazowana

Alergeny: A, C, D, G, I

03.12-07.12.2018
17.12-21.12.2018

Poniedziałek 17.12.2018

Obiad

Kapu¶niak z kapusty białej: kapusta,marchew,seler, por, natka, koper,szponder, ziemniaki,biała kiełbaska

Makaron z serem i skwark±:makaron(m±ka,jaja,woda), boczek wędzony( może zawierać gluten, soję, białka mleka z laktoz±, seler), ser półtłusty

Jabłko

Woda z miodem i cytryn±

Alergeny:A, C, G, F, I

Wtorek 18.12.2018

Obiad

Zupa ogórkowa: wołowina, marchew, ziemniaki, ogórki kiszone( koper, sól), ¶mietana 18%, por, seler, pietruszka

W±troba drobiowa duszona: w±troba, m±ka, olej kujawski

Ziemniaki

Sałata z jogurtem naturalnym

Woda z mięt±, miodem i cytryn±

Rzodkiewka do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

¦roda 19.12.2018 Obiad

Ryżanka: wołowina, marchew, pietruszka, ryż, sól,pieprz, ziemniaki, seler, por, natka, koper

Gulasz wieprzowy: szynka, m±ka, cebula,przyprawy

Kasza gryczana

Sałatka z ogórka kiszonego z cebulk±

Marchew do pochrupania

Woda z miodem i cytryn±

Alergeny: A,G,I

Czwartek 20.12.2018

Obiad

Zupa cygańska:wołowina, marchew, seler, por, ¶mietana 18%, ziemniaki, koncentrat 18%, kiełbasa podwawelska

Pierogi z kapust± i pieczark±: pierogi( m±ka,jaja,woda), pieczarki, cebula, kapusta kiszona(kapusta, marchew,sól)

Mandarynka

Kompot jabłkowy: jabłka, woda, miód- wyrób własny

Alergeny: A, C, G, I

Pi±tek 21.12.2018

Obiad

Czerwony barszcz z makaronem:buraki, wołowina, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, ¶mietana 18%

Filet rybny smażony: miruna ze skór±, jaja, płatki owsiane

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona(marchew, sól), jabłko,koper, miód, cebula

Woda niegazowana

Alergeny: A, C, D, G, I

10.12-14.12.2018

Poniedziałek 10.12.2018

Obiad

Zupa kalafiorowa: marchew, pietruszka, seler, kalafior, przyprawy, ¶mietana, ziemniaki, wołowina

Ryż na mleku z jogurtem i cynamonem

Woda z miodem i cytryn±

Jabłko

Alergeny: A, C, G, I

Wtorek 11.12.2018

Obiad

Pomidorowa z makaronem: wołowina, koncentrat pomidorowy 30%, ¶mietana 18%,marchew, seler, sól, pieprz, makaron( m±ka, jaja, woda)

Stek smażony z cebulk±: mięso mielone wieprzowe, m±ka, sól, pieprz, olej kujawski

Sałatka z pomidora i czerwonej cebuli

Ziemniaki

Woda z miodem i cytryn±

Czerwona papryka do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

¦roda 12.12.2018

Obiad

Zupa koperkowa: marchew, seler, koper, ziemniaki,¶mietana 18%, szponder wołowy

Gulasz z indyka: filet z indyka, marchew, seler, por, natka, koper,m±ka

Kasza pęczak

Surówka z marchwi: marchew, jabłko, miód, pestki dyni, jogurt naturalny

Jabłko

Woda z miodem i cytryn±

Alergeny: A, G, I

Czwartek 13.12.2018

Obiad

Zupa jarzynowa: wołowina, marchew, seler, por, natka, koper, ¶mietana 18%, groszek, kalafior, brokuła

Łazanki: kapusta kiszona, mięso z szynki, pieczarki, cebula, makaron( m±ka, jaja, woda)

Mandarynka

Kompot jabłkowy

Alergeny: A, C, G, I

Pi±tek 14.12.2018

Obiad

Pieczarkowa z makaronem: wołowina, pieczarki, marchew, seler, por, ¶mietana 18%, sól, pieprz, makaron( m±ka, jaja, woda)

Filet rybny smażony: miruna, jaja, buła tarta

Ziemniaki

Surówka z kapusty pekińskiej: kapusta, marchew, koper, kukurydza, papryka kolorowa, jogurt naturalny 0 % tłuszczu

Woda niegazowana

Alergeny: A, C, D, G, I

23.11-30.11.2018

Poniedziałek 26.11.2018

Obiad

Zupa cygańska: wołowina z ko¶ci±, marchew, pietruszka, seler, por, natka, koper, kiełbasa podwawelska( może zawierać soję, gluten, białka mleka z laktoz±, seler), papryka, ziemniaki, ¶mietana 18%

Spaghetti: makaron( m±ka, jaja, woda), przecier pomidorowy, mięso mielone wieprzowe, cebula, papryka, pieczarki,pestki słonecznika, ser żółty

Banan

Woda z miodem i cytryn± - wyrób własny

Alergeny: A, C, F, G, I

Wtorek 27.11.2018

Obiad

Zupa ogórkowa: szponder wołowy, marchew, seler, pietruszka, ogórki kiszone( sól, koper, woda), ¶mietana 18%, przyprawy

Pierogi leniwe: m±ka, jaja, ser biały chudy, masło, bułka tarta

Kompot jabłkowy: jabłka, miód - wyrób własny

Marchew do pochrupania

Alergeny: A, C, G, I

¦roda 28.11.2018

Obiad

Solferino: szponder wołowy, koncentrat 30 % , ¶mietana 18%, przyprawy,marchew, seler, pietruszka Potrawka z kurczaka: filet drobiowy, m±ka, cebula, marchew, pietruszka, seler, natka, koper

Ryż

Surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona, cebula, oliwa z oliwek, marchew, koper, jogurt naturalny 2% tłuszczu

Woda z miodem i cytryn±

Jabłko

Alergeny: A, C, G, I

Czwartek 29.11.2018

Obiad

Barszcz czerwony z makaronem: wołowina, marchew, pietruszka, seler, buraki, ¶mietana 18 %, przyprawy, makaron( m±ka, jaja, woda)

Kotlet schabowy: schab, jaja, bułka tarta

Ziemniaki

Surówka z selera: seler, jogurt naturalny 2 %, rodzynki

Sok Kubu¶

Mandarynka

Alergeny: A, C, G, I

Pi±tek 30.11.2018

Obiad

Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem: wołowina, marchew, seler, szczaw konserwowy, ¶mietana 18 %, przyprawy

Filet rybny smażony : ryba, jaja, płatki owsiane,

Ziemniaki

Surówka z kapusty białej: kapusta, groszek, bazylia, oregano, jogurt naturalny 2% tłuszczu, miód

Woda niegazowana

Jabłko

Alergeny: A, C, D, G, I

Wygenerowano w sekund: 0.01 5,673,566 unikalnych wizyt