Wtorek   03.11.2020    Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem: woda, wołowina, marchew, seler, koncentrat pomidorowy30%, śmietana 18% mleko łącznie z laktozą( mąka, jaja, woda)

Steki duszone z cebulą: mielone, cebula, mąka typ 550

Surówka z kapusty pekińskiej: marchew, kukurydza, jogurt 2% tłuszczu

Ziemniaki

Kompot z jabłek

Alergeny: 1,3,7,9

Środa    04.11.2020   Obiad

Zupa grochowa: woda, wołowina, marchew, seler, groch, ziemniaki, boczek wędzony, przyprawy

Naleśniki z serem i dżemem: mąka, jaja, mleko 2% tłuszczu, ser półtłusty, dżem

Marchew do pochrupania

Woda z miodem i cytryną

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Czwartek   05.11.2020  Obiad

Zupa ziemniaczana: woda, wołowina, marchew, seler, ziemniaki, śmietana 18% mleko łącznie z laktozą

Gulasz wieprzowy: szynka wieprzowa, mąka typ 550 , cebula

Sałatka z ogórka kiszonego( chrzan, sól), pomidory, oliwa z oliwek

Kasza gryczana

Kompot śliwkowy

Alergeny: 1, 3, 7, 9

 Piątek   06.11.2020   Obiad

Zupa szczawiowa: woda, wołowina, szczaw, seler, marchew, śmietana18% mleko łącznie z laktozą, ziemniaki

Filet rybny: miruna ze skórą, jaja, bułka tarta, olej kujawski

Ziemniaki

Surówka z kapusty kiszonej( marchew, sól), szczypiorek, jabłka,

Woda niegazowana

Alergeny: 1,3,4,7,9

Nowością w świetlicy w obecnym roku szkolnym są zajęcia OGRODNIK NA SZÓSTKĘ.

Głównym celem zajęć jest wzbudzenie wśród dzieci zainteresowania światem roślin, a przede wszystkim ich wpływu na zdrowie. Na zajęciach dzieci  w sposób aktywny i praktyczny zdobywają wiedzę na temat warzyw, owoców, ziół i roślin oczyszczających powietrze.